Despre noi

Suntem un grup de prieteni care considera ca un pahar de vin bine ales poate transforma o masa delicioasa intr-o experienta de neuitat.
 
In vara lui 2011, discutand la un pahar de vin, in Romania, am realizat ca accesul la vinuri bune implica, in general, costuri semnificative, cu atat mai mult cand este vorba de vinuri de import. Am avut oportunitatea de a descoperi farmecul vinurilor din Franta, cu particularitatile lor si am dorit sa putem impartasi momentele minunate ale degustarii lor si in Romania.
 
In Franta, vinul nu este doar un produs de masa, un obiect de marketing sau un domeniu de cunoastere. Vinul este o filozofie de viata, o pasiune, o legenda care traieste in inimile tuturor si despre care se poate vorbi cu orice necunoscut pe o terasa sau la un bar, in oras sau la tara, la un dineu de afaceri sau in vacanta. Daca faimosii somelieri internationali recunosc sepaje, regiuni si castele, anii producerii vinului cu specificul lui, noi incercam sa hranim pasiunea nostra, vinul frantuzesc, sa crestem cunoasterea si s-o impartasim si celorlalti. Acesta a fost ‘Inceputul’. Notiunea de ‘bun’ este subiectiva si gusturile se formeaza, mai ales ca pentru a aprecia un vin la o masa, contextul este esential : armonia lui cu felul de mancare, dispozitia pe care o aveti, compania, ritmul in care savurati felurile de mancare, etc.
Am fi fericiti daca in urma intreprinderii nostre si a eventualelor discutii cu echipa noastra, veti acorda un minut degustarii inainte de a bea din paharul cu vin. Lasati-va fermecati de culoarea vinului si de consistenta lui, urmariti alunecarea lui pe pahar, inspirati parfumul lui care va vorbeste de colinele pe care a crescut, degustati-l si ascultati-i povestea. Veti avea, la final, o imagine care il reprezinta. Pentru experti, sau pentru cei care vor sa continue drumul acestei cunoasteri, in timp, vocabularul se va imbogati, parfumul se va defini, aromele se vor intensifica si imaginea va prinde viata, contururile vor fi mai precise, cu nuante geografice, varsta, etc.

In timp va veti forma propriul gust si, mai ales, inainte de a desface sticla, veti sti exact ce doriti si veti putea alege vinul care raspunde dorintei dumneavoastra: acesta este lucrul cel mai important indiferent de nivelul de cunoastere la care ati ajuns! Nu ezitati sa ne contactati pentru a ne spune ce gusturi sau specialitati cautati sau sa ne impartasiti povestea pe care ati descoperit-o dumneavoastra cand ati degustat vinul.
 
Cei care vor sa investeasca un pic de timp, pot participa cu noi si invitatii nostri la degustari atunci cand introducem game noi si le comentam pe site-ul nostru pentru a va ghida in alegerea dumneavoastra.
 

Veniti sa impartasiti « Pasiunea Vinului »!